Kanahamppari

hamppari.jpg

Jokin aika sitten tein kanahampurilaisia, ja taannoisesta pastanjauhajilla käydystä kanakeskustelusta inspiroituneena päätin vihdoin blogata tämänkin. Kyseessä on jälleen resepti Broileriherkut-kirjasta. Kyseisessä kirjassa on myös Karl Marxin leipien nimellä kulkeva hampurilaisenomainen ruoka, jota pitänee myöskin kokeilla lähitulevaisuudessa.

Nämä kanapihvit ovat varsin maukkaita, mutta chilikastikkeessa tein pienen mittaluokkavirheen, ja laitoin sambal oelekia teelusikan (tl) tölkin (tlk) sijaan. Makuero alkuperäiseen lienee melkoinen. Ainakin väri oli melkoisen hailakka…

Kanahampurilainen ja chilikastike

kanapihvit:
voita tai margariinia paistamiseen
4 broilerin rintafileetä
2 rkl oliiviöljyä
2 chilipalkoa, punainen ja vihreä, pienenä silppuna ja siemenet poistettuna
1 murskattu valkosipulin kynsi
1 iso silputtu sipuli
suolaa ja pippuria
1 rkl sitruunasta puristettua mehua

chilikastike:
1 pieni tölkki sambal oelekia
1 valkosipulin kynsi
½ silputtua sipulia
2 rkl silputtua tuoretta korianteria
2 rkl vettä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 ½ dl öljyä

lisäkkeeksi:
4 hampurilaissämpylää tai muuta vaaleaa sämpylää
2 isoa tomaattia viipaleina
1 punasipuli renkaina
jotakin maukasta salaattia
uunissa kypsennettyjä lohkoperunoita

1. Valmista ensin kastike. Pyöräytä kastikkeen ainekset monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa ja anna kastikkeen vetäytyä sillä aikaa kun valmistat pihvit.

2. Paloittele rintafileitä hiukan ja hienonna ne sitten monitoimikoneessa.

3. Kuullota chilisilppu, murskattu valkosipuli ja silputtu sipuli öljyssä, mutta älä päästä ruskistumaan. Yhdistä seos jauhetun broilerin joukkoon ja lisää myös suola, pippuri ja sitruunamehu. Pyöräytä ainekset vielä sekaisin koneessa.

4. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Muotoile murekkeesta neljä pihviä ja paista niitä paistinpannussa niin että pinta saa kauniin värin. Kypsennä pihvejä vielä uunissa noin seitsemän minuuttia.

5. Aseta jokaisen halkaistun sämpylän täytteeksi pihvi ja tuo erikseen tarjolle kastike ja lisäkkeet. Hampurilaistarjoilusta tulee täydellinen ateria, kun tarjoat lisänä vielä uunissa kypsennettyjä lohkoperunoita, jotka on maustettu kevyesti suolalla.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

6 Responses

  1. Polkkapossu August 27, 2006 / 2:19 pm

    “ja laitoin sambal oelekia teelusikan (tl) tölkin (tlk) sijaan”

    Pisti nauramaan, juuri pääsin ylös kierimästä lattilta.

  2. cele August 27, 2006 / 2:22 pm

    Kaikenlisäksi tajusin kaiken vasta kun kirjoittelin tuota reseptiä tänne.. 🙂

  3. rosmariini August 27, 2006 / 3:19 pm

    Hihii! Laitoitko vielä PIENEN teelusikallisen?! Onhan noiden kanssa tullut sekoiltua itsekin – kerran mietin, että tuleeko johonkin ruokaan tosissaan vain teelusikallinen kermaviiliä. Ei tullut.

    (Olen muuttanut näköjään kommenttilaatikkoosi asumaan, kun olen täällä nykyään koko ajan kuikuilemassa. Ilmeisesti tuo maksalaatikko vetää minua magneetin lailla puoleensa.)

  4. cele August 27, 2006 / 3:32 pm

    Kyllä, pienen teelusikallisen. Tuo oli sikäli hankala tapaus, että teelusikallinen chilimönjää ei nyt noin yleisesti ottaen ole mitenkään käsittämätön määrä. Tölkillisiä sen sijaan harvempaan ruokaan pistetään.

    (Ihan kiva kun muutit, kyllä täällä tilaa riittää.)

  5. rosmariini August 27, 2006 / 3:58 pm

    Kieltämättä teelusikallinen chilitahnaa kuulostaa reseptissä paljon luontevammalta kuin kokonainen tölkillinen. Etenkin jos sattuu olemaan meikäläisittäin vähän miedompien makujen ystävä. Sen sijaan teelusikallinen kermaviiliä olisi kyllä ohjeessa kuin ohjeessa ihan yhtä tyhjän kanssa.

    (Urani Sorsanpaistajan päätoimisena kommentaattorina jatkuu aina vaan, kääks.)

  6. cele August 27, 2006 / 6:50 pm

    (Hernesoppamiehen pääkommentaattori. On siinäkin titteliä kerrakseen.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *