Cajun lohi

lohi.jpg

Päivän indeksi 61.

Tänään punnitutin jälleen uuden minimin. Sunnuntaisin tuntuu aina tulevan matalia punnituksia, vaikka tuntuu, että viikonloppuina ruokakontrolli aina pääsee jonkin verran löystymään. Muistutettakoon jälleen, että päivän indeksi on laskettu edellisten viiden illan punnitusten keskiarvosta siten, että 100 vastaa alkupainoa ja 0 tavoitetta. Puoliväli siis lähestyy kovaa tahtia.

Teen nuo punnitukset siis aina iltaisin. Se tuntuu reilulta tavalta, koska iltaisin paino tapaa olla puolisen kiloa suurempi kuin aamulla. Mietin joskus pääni puhki minne ne kilot yön aikana karisevat, mutta sitten luin jostain, että ravinnonkulutus on nukkuessa vain 10 prosenttia pienempi kuin lepotilassa päiväsaikaan. Aamupunnitukset ovatkin olleet viime päivinä todella alhaisia. Ihan ihmetyttää.

Viikonloppuna tuli kokkailtua kaikenlaista, mutta palaan siihen myöhemmin. Nyt pulautan arkistoista Hellapoliisin mainion cajun lohen reseptin, jota kokeilin ihan tämän “oikean” laihdutuskauden alussa. Laitoin omaan versiooni 300g lohta ja käytin melko vähärasvaista kevytranskankermaa, joten kokonaisenergiamääräksi tuli 4000kJ, josta 7% tuli hiilareista, 23% proteiinista ja hulppeat 70% rasvasta. Tässäkään ei paljon pahoja rasvoja ole, ranskankermaa lukuunottamatta, joten tämä on loistoruoka niille, jotka uskovat vähähiilihydraattiseen laihdutusruokavalioon. Lisäkeriisiä ei ravintoarvolaskelmissa ole mukana, joten sillä voi sitten tasapainottaa hiilihydraattien saantia sen verran kuin tekee mieli.

Cajun lohta

n 600g kirjolohta kuutioina
2 tl paprikajauhetta
1/2 tl jeeraa
1 tl oreganoa
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria
n 1 rkl öljyä

1 sipuli puolitettuna ja ohuiksi siivuiksi leikattuna
1 punainen paprika suikaleina
pätkä kesäkurpitsaa paloiteltuna
1 prk Flora fraichea
öljyä paistamiseen

1. Sekoita mausteet ja öljy tasaiseksi tahnaksi, kaada kalapalojen joukkoon ja sekoita tasaisesti joka puolelle. Anna maustua mielellään jääkaapissa muutama tunti (ei välttämätöntä).

2. Käsittele kasvikset.

3. Kuumenna tilkka öljyä pannussa. Paista kalapalat lähes kypsiksi, lisää kasvikset. Kääntele varovasti muutaman minuutin ajan, lisää Flora fraiche, kuumenna.

Tarjoa lisäksi esim villiriisiä tai riisiä.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *