Palsternakka-vaahterasiirappikakku

Tuli pieni kalenterivirhe, joten tämä vastaus maaliskuun ruokahaasteeseen taitaa olla nyt pari päivää myöhässä. Palsternakkahan se aihe taisi olla.

En nyt ihan tarkalleen muista mikä ajatusrakennelma tähän kakkuun johti, mutta se taisi olla jotain sellaista, että palsternakka on vähän niinku porkkana ja porkkanastahan voi tehdä kakkuja niin miksei palsternakasta sitten. Sitten googlettelemalla selvisi että palsternakka ja vaahterasiirappi näyttäisi olevan jonkinlainen vakiintunut yhdistelmä. Sitten lisää googlettamalla löytyi tällainen resepti, en tosin enää yhtään muista mistä.

Kakku itsessään oli sitten mukavan mehukas ja maukas, eikä valmistusprosessikaan ollut kovin monimutkainen.

palsternakkakakku

Palsternakka-vaahterasiirappikakku

175 g voita
250 g ruokosokeria
1 dl vaahterasiirappia
3 munaa
250 g vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl inkivääriä
250 g palsternakkaa raastettuna
1 omena raastettuna
50 g pekaanipähkinöitä karkeasti murskattuna
1 appelsiinin mehu ja kuori raastettuna
tomusokeria koristeluun

täytteeseen:
250 g mascarponea
1/2 dl vaahterasiirappia

1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka.

2. Sulata voi, sokeri ja vaahterasiirappi kattilassa miedolla lämmöllä ja anna viiletä hieman. Vispaa munat voisokeriseokseen ja lisää joukkoon jauhot ja leivinjauhe sekoitettuna. Sekoita tämän jälkeen joukkoon inkivääri, palsternakka, omena, pähkinät ja appelsiinin kuori ja mehu.

3. Paista reilu 30 minuuttia, kunnes kakun pinta palautuu painettaessa.

4. Jäähdytä kakku kunnolla ennen tarjoilua. Juuri ennen tarjoilua sekoita täytteen aineet, halkaise kakku keskeltä ja täytä kakku. Koristele pinta tomusokerilla.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

5 Responses

  1. nelle August 23, 2010 / 8:10 am

    Mutta hei: nythän kaikki naistenlehdet ovat pullollaan kaikenmaailman kesäkurpitsakakkuja ja porkkanakakkuja – tämähän on juuri ajallaan trendissä 😉

    Ja kai se haasteen pääasia on minulle ainakin inspiroitua!;)

  2. Chez Jasu August 23, 2010 / 10:09 pm

    Ajatuskulut eivät aina ole niin suoraviivaisia ja hyvä näin!

  3. cele August 25, 2010 / 10:20 pm

    Nelle,

    juuri naistenlehtiä ajattelinkin tämän postauksen ajoituksen kanssa. 😉

    Jasu,

    pitäisi varmaan dokumentoida useamminkin ketjuja ruokien alkuinspiraatiosta lopputuotokseen. Aika usein vain ne alkuperäiset hienot ja originellit ajatukset toteutuvat lopulta tylsän tavanomaisesti.

  4. herkkusuu October 15, 2010 / 1:00 pm

    onpas herkulliselta kuulostava resepti, tosiaankin vähän “porkkanakakkumainen muttei kumminkaan” ja hyvä ettei kanelia jota joka paikkaan tupataan laittaa. palsternakka, vaahterasiirappi ja inkivääri ovat hyvä maku yhdistelmä jota itse usein käytän ruoanlaitossa, joten nerokasta yhdistää ne kakkuun!!! pitää joskus kokeilla…

  5. cele October 23, 2010 / 11:34 am

    Kiva että kuulostaa nerokkaalta. Oma kokemukseni palsternakasta ei ehkä kuitenkaan vielä ole ihan nerouden tasolla. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *