Kanaa pekonissa

Talvisaikaan tuntuu aina ruuanlaiton inspiraatio häviävän johonkin. Kesällä ja erityisesti syksyllä tiskit tulvivat kaikenlaista kauden herkkua, mutta näin kevättalvella tarjolla tuntuu olevan vain raakoja kasvihuonevihanneksia, eikä muutenkaan riitä intoa juosta ympäriinsä ruokaa kotiin roudaten. Niinpä kokkailutkin ovat viime aikoina sujuneet lähinnä vanhaa toistaen.

Tuossa eräänä päivänä kuitenkin tehtiin pitkästä aikaa ruokaa pekonista. Tai kana tässä kai on pääosassa. Kanan kääriminen pekoniin on aina hyvä idea, koska pekonin rasva ehkäisee hieman kanan kuivumista. Eikä se pekonikääreen syöminenkään niin vastenmielistä ole. Resepti on vaihteeksi Cook with Jamiesta.

pekonikana

Kanaa pekonikääreessä

kanan rintafileitä
pekonia muutama siivu per file
purjoa
timjamia
valkoviiniä
oliiviöljyä
voita
suolaa, pippuria

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita kulhossa purjo, timjami, voi, oliiviöljy, suolaa, pippuria ja loraus valkoviiniä ja sekoita. Laita sekoitus pienehkön uuniastian pohjalle. Kääri kanat pekoniin ja laita purjosekoituksen päälle.

2. Heitä päälle loraus oliiviöljyä ja pari timjaminoksaa. Paista keskitasolla 25-35 minuuttia.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

7 Responses

  1. Merituuli February 19, 2010 / 7:01 pm

    Wau mikä kuva! eikä reseptikään huonolta vaikuta.

  2. Muna-sinko February 19, 2010 / 8:16 pm

    Tätä kokeilen heti tänä viikonloppuna, kiitos vinkistä. Kerron sitten, miten onnistui.

    Viikon päästä kokeilen kuohuviinikakkua. Kiitos ihanasta blogista!

  3. cele February 20, 2010 / 12:05 am

    Merituuli,
    kiitoksia. Tuo olikin ensimmäinen ruokakuvani tuon edellisessä postauksessa mainitun huijauskirjan hankkimisen jälkeen. Opit menneet perille, siis.. 😛

    Muna-sinko,
    kiva, että on löytynyt hyviä reseptejä. Oma blogisi olikin minulle uusi tuttavuus.

  4. Merituuli February 21, 2010 / 9:47 am

    jaa no miltä ne syötävät versiot sitten näytti?

  5. hanna February 21, 2010 / 12:11 pm

    itse kun teen tätä herkkua, laitan kanan päälle tuorejuustoa (kanttarelli tai ruohosipuli) ennen kun kääräsen pekoniin. ei kuivu yhtään ja maku on maailman parasta.

  6. cele February 21, 2010 / 10:29 pm

    Merituuli,
    eihän niistä kuvaa ehditty ottaa, kun ne syötiin.. 😉

    hanna,
    ei varmasti huono idea tuo tuorejuusto. Pitääpä kokeilla sitä seuraavalla yrityksellä. Varsin mainota tulisi varmaankin niinkin jos laittaisi tuorejuustoa ja vaihtaisi pekonin ilmakuivattuun kinkkuun.

  7. Muna-sinko February 28, 2010 / 11:35 am

    Kokeilin tätä viime viikonloppuna, ja olihan tajuttoman hyvää! Varmaa Jamie-laatua; vei kielen mennessään. Juuri ennen kuin ryhdyin kokkaamaan ehdin onneksi huomata myös Hannan vinkin ja hyödynsin sen oitis. Jääkaapista löytyi sulatejuuston jämiä, joten käytin niitä. Toimi loistavasti. Kiitos siis Hannallekin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *