Kookoskanaa

Tämä on salakielinen viesti:

Niille (harvoille), jotka muistavat celen seikkailut, osan 1, kerron että tänään oli vuorossa sarjan toinen, korkeampi osa. Tällä kertaa aikamarginaaliksi jäi hieman reilut neljä tuntia viimeisestä merkinnästä deadlineen, ja jonotustakin oli paljon viime kertaa vähemmän. Aiemmin ilmoitetut aikataulut menivät uusiksi tietyillä nettisivuilla olleen väärän informaation takia. Uusi aika on 23.5. klo 15, F33, 4.krs. Tervetuloa!

Mutta sitten asiaan. Kanakavalkadia jatkaa tällainen, taatusti autenttinen, malesialaisen kookoskanan resepti, jota tein taannoin. Käytännössä kaikkien aasialaisten ruokieni lähde on Suuri aasialainen keittokirja, niin tämänkin.

kana1.jpg

Malesialainen kookoskana

1 broileri (itse käytin rintaleikkeitä)
1 rkl öljyä
2 viipaloitua sipulia
3 murskattua valkosipulinkynttä
2 pilkottua punaista chiliä, joista on poistettu siemenet
1 1/4 dl kuivattua kookosta
2 tl jauhettua kurkumaa
2 tl jauhettua korianteria
2 tl jauhettua juustokuminaa
2 sitruunaruohonvartta (vain valkoinen osa)
8 currynlehteä
5 dl kookosmaitoa

1. Pilko broileri 8 tai 10 osaan.

2. Kuumenna öljy suuressa kattilassa ja kuullota sipulit. Lisää valkosipuli, chili, kookos ja kurkuma. Sekoita 1 minuutti. Lisää korianteri, juustokumina, sitruunaruoho, currynlehdet ja kookosmaito. Sekoita hyvin.

3. Lisää broilerinpalat ja sekoita kastikkeeseen. Keitä ilman kantta 45-60 minuuttia, tai kunnes broileri on kypsää ja kastike on saonnut. Tarjoa vermisellien kera.

Jotain kummaa tapahtui täällä ääkkösille. Lienevätkö taas ne tämän palvelimen toistaitoiset nörttiylläpitäjät säätäneet jotain. Yritän korjata asian lähipäivinä.

EDIT: Ääkköset näemmä toimivat jälleen.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

2 Responses

  1. maakari February 6, 2007 / 1:00 pm

    Mistähän näitä kaikkia eksoottisia mausteita saa? Kuivattu kookos=kookoshiutale? Currynlehti?

  2. cele February 6, 2007 / 1:28 pm

    Kookos on tosiaan kookoshiutaleita. Niitä lienee kaupassa kuin kaupassa. Currynlehtien tilalla voi käyttää ihan tavallista currya, vaikka se ei ihan samalta maistukaan. Currynlehtiä löytyy etnisistä kaupoista (helsingissä hämeentieltä löytyy useita hyviä).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *