Hirvi-wallenberg

Iskikin väliin pari hirveää viikkoa, niin jäi hirvet bloggaamatta. Mutta palataanpa asiaan. Hirveä on tullut maisteltua aiemminkin, joten tällä kertaa halusin miettiä jotain vähän erilaista perinteisen paistin sijaan. Ratkaisu löytyi kätevästi uusimmasta Etiketin numerosta, josta löytyi hirvi-wallenbergin resepti lisukkeineen sekä jälkiruuaksi omenalettuja.

Wallenbergin pihvit tehdään tavallisesti vasikasta, mutta tämä versio on siis hirvestä. Hirveä pidetään usein kuivana lihana, mutta voin vakuuttaa, että kun sekaan on laitettu kermaa ja paistorasvaa imeytetty kunnolla korppujauhopintaan, lopputulos on hyvinkin mehukas. Meidän liha taisi olla ulkopaistia.

Lisäkkeenä teimme Etiketin opastuksen mukaan uunipunajuuria ja punajuuripyreetä. Ne sopivat hirven kanssa mainiosti, mutta eivät kyllä eronneet kovin paljon tosistaan. Jos kattauksen visuaalisuudesta ei niin välitä, niin ihan hyvin pelkillä uunipunajuurillakin olisi pärjännyt.

wallenberg

Hirvi-wallenberg

4 isoa tai 8 pientä pihviä

500 g hirven sisäpaistia tai fileetä
2 dl kuohukermaa
2 keltuaista
suolaa ja pippuria
korppujauhoja
voiteluun öljyä tai voisulaa
paistamiseen voita

1. Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi. Soseuta ne kerman ja keltuaisten kanssa kulhossa tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita massa jääkaappiin vähintään 10 minuutiksi. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

2. Voitele paistinlasta ja rengasmuotti. Laita lastan päälle muotti ja täytä hirvenlihamassalla. (Voit myös muotoilla pihvit öljytyin käsin. Taikina on löysää, joten käsin muotoillen se voi olla hankalaa.)

3. Nosta pihvi korppujauhoihin. Poista muotti ja levitä jauhoja tasaisesti pihvin ympärille. Jatka samaan tapaan.

4. Paista pihvit pannulla voissa kauniin ruskeaksi ja nosta leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Kypsennä uunin ylätasolla noin 5 minuuttia. Pihvit saavat jäädä hieman punertaviksi sisältä.

Uunipunajuuret

4 punajuurta
paistamiseen noin 1 rkl voita

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kypsennä folioon käärittyjä kokonaisia punajuuria noin tunti, kunnes ne ovat phemenneet.

2. Leikkaa kuoritut punajuuret noin 1×1 cm kokoisiksi kuutioiksi. Jätä 150 g punajuuria pyreeseen. Paista kuutiot juuri ennen tarjoilua voissa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Punajuuripyree

noin 4 dl uunipunajuurta
3 rkl voisulaa
suolaa ja pippuria

1. Sekoita punajuuret voin kanssa tasaiseksi pyreeksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla. Lämmitä seos juuri ennen tarjoilua.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

1 Response

  1. Lavonne September 5, 2014 / 11:31 am

    I read a lot of interesting posts here. Probably you spend
    a lot of time writing, i know how to save you a lot of time, there is an online tool
    that creates high quality, SEO friendly posts in minutes, just type in google
    – laranitas free content

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *