Kanttarellirisotto

risotto.jpg

Onpas kummallista aloittaa postaus, kun ei tarvitse välittää indekseistä.

Totesin viime viikolla, että edellisestä risotosta on kolmisen kuukautta aikaa. Risottohan ei voineen ja juustoineen ole välttämättä sitä optimaalisinta laihdutusruokaa, mutta nyt kun laihdutuskuuri ei ole enää pidättelemässä, mikään ei estä syömästä pahimpiakaan rasvapläjäyksiä.

Risoton raaka-aines taas valikoitui eilen Hakaniemen kauppahallissa ja torilla käydessä kanttarelliksi, jota tuntui olevan myynnissä yllättävän runsaasti ottaen huomioon kesän kuivuuden. Tosin ainakin ostamani yksilöt oli haettu Virosta saakka ja ne kieltämättä olivat pinnalta hieman kuivan oloisia. En yleensä ole harrastanut toriostoksia, mutta tällä kertaa kokemus oli sen verran mukava, että tulee varmaan käytyä toistekin. Lisäksi kauppahallit ovat hyviä paikkoja erilaisten lihojen ja kalojen ostamiseen, sillä valikoimat ovat huimasti parempia kuin marketeissa. Omana houkuttimena olivat tällä kertaa marinoimattomat broilerinkoivet, joita ei tunnu tavallisista kaupoista löytyvän sitten millään.

Resepti löytyi Ruokalasta. Tatteja minulla ei ollut, joten improvisoin hieman reseptin alkupään kanssa. Sitruuna oli lopputuloksessa melko pinnalla, joten puolikkaan sitruunan mehullakin pärjännee.

Risotto ai Funghi

50 g kuivattuja herkkutatteja tai muita tatteja
0,5 kg tuoreita metsäsieniä, kanttarelleja tai suppilovahveroita
oliiviöljyä
2 kpl valkosipulin kynttä
merisuolaa
mustapippuria
1 sitruunan mehu
3/4 l kanalientä
100 g voita
1 kpl punasipuli hienoksi silputtuna
250 g risottoriisiä ( Arborio, Carnaroli, Vialone)
4 cl kuivaa vermuttia
100 g tuoretta raastettua parmesan-juustoa
2 tl kurkumaa

Paista metsäsienet öljyssä “kuiviksi”. Siirrä sivuun odottamaan.

Liota tatit ja puserra kuiviksi siivilän läpi. Paista tatit ja muserrettu valkosipuli kevyesti pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sitruunan mehu.

Sulata puolet voista ja lisää loraus oliiviöljyä. Kuullota punasipuli. Lisää riisi ja kurkuma. Pyörittele, kunnes riisi on “öljyyntynyt”. Lisää kuumaa kanalientä kauhallinen kerrallaan. Lisää tatit ja sipulit. Lisää kevyen kiehumisen edetessä edelleen kanalientä kunnes riisi on samettisen märkää “al dente”. Lopuksi lisää metsäsienet, kuiva vermutti, loppu voi ja runsaasti parmesania. Sekoita ja tarjoile.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

1 Response

  1. musta Hana May 28, 2021 / 4:13 am

    ihana ja myös uskomattoman blogipalvelun. Haluan todella kiittää teitä, että annoitte meille parempaa tietoa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *