Purjo-perunasosekeitto

Minulla on ollut pitkään piilevä himo tehdä purjo-perunasosekeittoa. Himon laukaisijana toimi viime viikolla Akseli Herlevin tuore keittokirja, josta bongasin reseptin, jossa oli käytetty aivan älyttömästi kermaa. Koska kirjaa ei valitettavasti sillä kertaa voinut kantaa kotiin mukaan, päätin lähteä keiton tekoon googlen avulla ja lisätä sitten vain tarvittava määrä kermaa.

Resepti löytyi Pastanjauhajilta. Lisäsin nesteeseen valkoviiniä, kun sitä sattui puolikas pullo olemaan. Mausteista jätin soijan pois, lisäsin sen tilalle suolaa ja heitin sekaan lisäksi tähtianiksen, josta on muodostumassa keittojen suosikkimausteeni. Ja lisäsin tietenkin sitä kermaa. Ja hyväähän siitä tuli!

Purjo-perunasosekeitto

4 rkl öljyä
1 purjo
1 sipuli
5 valkosipulinkynttä
2 dl valkoviiniä
n. 8 dl vettä
6 perunaa
2 kasvisliemikuutiota tai saman verran fondia
vajaa 1 tl timjamia
suolaa
mustapippuria
tähtianis
3 dl kermaa

1. Kuullota pilkotut purjo ja sipuli sekä murskatut valkosipulinkynnet kattilassa kuumassa öljyssä. Lisää viini ja kiehuta hetki.

2. Lisää kuoritut paloitellut perunat kattilaan ja kaada vettä joukkoon kunnes perunat juuri ja juuri peittyvät. Lisää liemikutiot ja mausteet. Anna kiehua kunnes perunat ovat varmasti kypsiä. Nouki tähtianis pois.

3. Jos lientä on paljon, kaada osa pois, jottei keitosta tule liian löysää kerman lisäämisen jälkeen. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kerma. Kiehauta. Koristele keiton pinta timjamilla.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

1 Response

  1. Hanna April 6, 2011 / 4:04 pm

    Osaan kyllä lukea, mutta jotenkin kuvan mieli yhdisti mangolassiin. Älä kysy miksi, en osaa sanoa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *