Pyttipannu

Jamien ruotsalaiset herkut -kokeilumme on päässyt jo toiseen osaan. Tällä kertaa kokeilimme pyttipannua. Jotenkin pyttipannu kuulostaa kovin ei-jamiemaiselta ruualta, mutta kyllähän siihenkin voi roiskaista yrttejä (itse en tajuaisi yhdistää tilliä ja lihaa, mutta en olekaan tillilihasukupolvea) ja oliiviöljyä… Itselleni ei olisi myöskään tullut mieleen, että pyttipannun voi paistaa suoraan raaoista perunoista. Se onkin kätevää, koska perunat eivät mene sellaiseksi muussiksi kuin keitetyistä perunoista paistellessa.

Muuntelimme reseptiä jääkaapin sisällön perusteella ja kananmunatkin käytimme kokonaan pelkän keltuaisen sijaan, koska ravitsemusnatsi sisälläni ei raaski jättää valkuaisia syömättä. Alla resepti meidän versiona, alunperin siis Jamie does.. -opuksesta.

Pyttipannu

(2-3 annosta)

puoli pakettia pekonia, ohuiksi siivuiksi leikattuna
150 g makkaraa, kuutioina
50 g salamia, kuutioina
1 sipuli, silputtuna
1 suuri porkkana, kuutioituna
400 g perunoita, kuutioituna
rosmariinia
timjamia
2 kananmunaa

kastike
1/2 tl sinappia
1/2 rkl valkoviinietikkaa
1 1/2 rkl oliiviöljyä
tuoretta tilliä ja persiljaa

1. Lämmitä pannu. Paista ensin pekonia pari minuuttia, kunnes rasvaa on irronnut reilusti. Lisää makkarat ja salamit ja paista pari minuuttia. Lisää tämän jälkeen sipuli, porkkana, perunat ja tilli ja rosmariini. Paista kunnes perunat ovat pehmenneet (noin 30min). Sekoittele välillä, etteivät vihannekset tartu pannuun.

2. Tee sillävälin kastike sekoittamalla kaikki aineet yhteen. Kun perunat ovat pehmenneet, lisää kastike ja sekoita hyvin. Ota pannu liedeltä, lisää vielä kananmunat ja sekoita ne mössöön. Tarjoa heti.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

Spaghetti al mortaio


Kiira tuimana.

Kun nyt ei tästäkään ruuasta ole kovin erikoista sanottavaa, niin laitetaan taas heti kärkeen marsu. Kiira on jotenkin joutunut täällä kuvissa vähemmistöön, vaikka onkin meidän marsujen valioyksilö. Se taitaa johtua siitä, että Kiki on sen verran sekopäisempi kaveri, että siitä saa parempia kuvia kuin kuivakan asiallisesta Kiirasta.

Pasta oli tosiaan aika normisettiä. Muita kasvisruokia en oikein osaa tehdä, mutta monet kasvispastat toimivat meidän kriittisemmällekin lihansyöjälle. Tässä on kivasti makua yrteistä ja valkosipulista ja tekeminenkin on äärettömän helppoa. Laiskat (kuten minä) huijaavat ja laittavat aineet blenderiin morttelin sijaan. Oikeasti tämän kai pitäisi olla siis spaghetti al blender, eikä me käytetty edes spaghettia vaan jotain, jonka nimeä en enää muista.

Spaghetti al mortaio

kypsiä tomaatteja
basilikaa
punainen paprika
minttua
valkosipulia

1. Pilko tomaatit, poista siemenet. Revi basilika ja pilko paprika, minttu ja valkosipuli. Pane kulhoon tomaatit, paprika, minttu ja valkosipuli. Soseuta. Lisää hyvälaatuista oliiviöljyä ja revittyä basilikaa. Tarkista maku, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita pastan kanssa ja raasta päälle parmesaania.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone