Kun ruokabloggaajat kokoontuvat..

..ei mätöstä ole puutetta. Tämä päti viime elokuiseen tapaan (yritin etsiä arkistoista raporttia, mutta löysin vain päiväksi ruuan) tälläkin kertaa. Kun Ylimuulikin teki kuin viekkaat varkaat ja väärät valtiaat ja otti varaslähdön kotiin kirjoittamaan yleisraporttia, niin voin kätevästi tälläkin kerralla skipata sen osuuden.

Itsehän tein juustokakkua, jonka resepti on bongattu taikinapojalta. Kakku sinänsä on helppo ja nopea valmistaa, kun mitään vaahtoja ei tarvitse vatkata. Vain vesihauteen kanssa pitää näperrellä hieman.

Koskas piknikkaillaan seuraavan kerran?

Varsovalainen juustokakku

150 g digestivekeksimuruja
75 g sulatettua voita

3 kananmunaa
3 keltuaista
750 g maitorahkaa
150 g sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 1/2 rkl sitruunamehua
1 dl kullanruskeita rusinoita

Vuoraa 20-senttinen irtopohjavuoka foliolla, mielellään tuplasti ja mahdollisimman vesitiiviisti. Painele pohjalle lämpimään voisulaan sekoitetut digestivekeksinmurut.

Sekoita keskenään juustokakkutäyte eli loput ainekset keskenään kulhossa, kaada digestivemurupohjan päälle, pidä huolta että juustoseos ei nouse foliovuorauksen yli.

Aseta uunin yläosaan reilusti irtopohjavuokaa isompi astia, kaada siihen jonkin verran kiehuvaa vettä, ja aseta juustokakkuvuoka kypsymään tähän vesihauteeseen (vesihaude tekee ihmeitä kakun rakenteelle – kunhan vuoka on vesitiivis). Paista 180-200 asteessa ainakin tunnin verran, kunnes pinta on kullankeltainen. Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista ja tarjoamista.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone