Ragú-kastike pastalle

Eilen kun keittiössämme väännettiin pekonikasviksia (pekonikasviksia…) niin oli pakko yrittää hieman ryhdistäytyä tämän bloggauksenkin suhteen. Pekonikasvikset eivät ole vuorossa aivan vielä, sillä arkistoista löytyy aika lailla bloggaamatonta materiaalia.

Sorsakeittiöön on myös ilmiintynyt uusi kamera, joten kuvat ehkä paranevat vähitellen, kunhan täällä opitaan käyttämään sitä. Yllä näkyy Kulinaarimurulassakin mainostetun tuottajan tomaattimurskapurkki, enkä voi kuin yhtyä mainostukseen. Ostakaa Prismoista (jotain hyvää sielläkin) ennen kuin minä vien kaikki.

Yksi ensimmäisistä uuden tomaattimurskalajikkeen sovelluskohteista oli Jamie’s Italy -kirjasta löytyvä ragú-kastike pastalle. Alkuperäiseen ohjeeseen sisältyy myös itse pyöriteltävät pastat, mutta ne jäivät tällä kertaa kokeilematta. Fusillista on sen sijaan tulossa omaa suosikkipastaani, sen verran hienosti se imaisi tämän kastikkeen sisäänsä.

Ragú-kastike pastalle

oliiviöljyä
1 punasipuli hienoksi silputtuna
2 valkosipulinkynttä hienoksi silputtuna
3 laakerinlehteä
varsi tuoretta rosmariinia
500 g naudanjauhelihaa
4 tölkkiä tomaattimurskaa
suolaa ja pippuria
parmesaanijuustoa koristeluun

Kuullota sipulit isossa pannussa oliiviöljyssä. Lisää laakerinlehdet, rosmariini, jauheliha ja tomaatimurska. Kiehauta. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä pari tuntia. Jos kastike kiinteytyy liikaa, lisää vettä. Mausta suolalla ja pippurilla. Kerää laakerinlehdet ja rosmariininvarsi pois kastikkeesta ja tarjoa pastan kera.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone