Suklainen haasterisotto

Täällä rikotaan ennätyksiä.

Nimittäin kuinka-myöhään-laitat-kuukauden-haasteruokapostauksen-ennätyksiä.

Mutta ei se mitään. Annos on jo lähes syöty, joten tässä vaiheessa sitä kehtaa jo kommentoida. Lokakuun ruokahaaste osoittautuikin melko haastavaksi. Suklaassahan sinänsä ei ole mitään haastavaa, siitähän saa helposti vaikka herkullisen suklaakakun, mutta haastepostaukseen piti keksiä jotain erilaista.

Ensin yritin etsiä jonkinlaista pizzasovellusta, mutta tästä oli luovuttava, kun en kertakaikkiaan keksinyt tai löytänyt mitään makuyhdistelmää, jolla suklaa olisi toiminut pizzassa. Sen sijaan samoilla googlailuilla löytyi sorsakeittiön leipälajin, eli risoton, suklainen versio. Makeaahan tämäkin on, mutta melkoinen väännös kuitenkin perusrisoton puolelta. Hyvääkin oli… ja aika täyttävää.

Suklaarisotto

2 ruokalusikallista suolatonta voita
125 g riisiä
4 kuppia maitoa (= sen verran että riisi on valmista)
2 ruokalusikallista sokeria
1 1/5 kuppia tummaa suklaata, raastettuna
saksanpähkinöitä pilkottuna

1. Menettele samoin kuin tavallisen risoton kanssa! Sulata voi kuumalla pannulla ja lisää riisi. Sekoita minuutin ajan, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Kaada kuppi maitoa joukkoon ja anna imeytyä.

2. Lisää sokeri ja sekoita koko ajan. Kun maito haihtuu, lisää sitä vielä 1/2 kuppia ja jatka sekoittamista kunnes maito on imeytynyt. Toista maidonlisäysprosessia kunnes riisi on al dente.

3. Lisää suklaa ja sekoita kunnes se on sulanut ja maito on saanut kermaisen koostumuksen. Tarjoile kupeissa ja ripottele päälle saksanpähkinöitä.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

Kaakao

Eilen kauppalistalla luki (leivonta)kaakaota, mutta mukaan ei hypännytkään Van Houtenia niinkuin yleensä, kun vierestä löytyi Pippurimyllynkin hieman toisessa muodossa suosittelemaa Green & Black’siä. (Pakkaus on muuten komea.) Vielä en ole ehtinyt testaamaan kyseistä jauhetta siinä tarkoituksessa, johon se ostettiin, mutta heti kärkeen oli testattava millaista kaakaota siitä saisi aikaan.

Ja hyvää siitä tulikin. Joskus vuosia sitten yritin tehdä van houtenista kaakaota, mutta seurauksena oli kitkerä maku, joka sokeria lisätessä muuttui vain ällömakeaksi säilyttäen silti kitkeryytensä. Nyt kaakao oli kuitenkin pehmeää ja vain hieman ällömakeaa kun sokeripussista lurahti hieman ylimääräistä. Ensi kerralla uskaltaa ehkä lisätä kaakaon määrää (nyt 1 tl per kuppi), sokerin määrästä ei uskalla neuvoa muuta kuin maistelemaan lisätessä, ja pitämään pussista tiukka ote.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

Maxipihvi

Kerrankin on syytä olla tyytyväinen itseensä. Onnistuin nimittäin ottamaan kelvollisen kuvan kerrassaan totaalisen epäonnistuneesta ruuasta. Nyt kaikki voivat sitten ihailla miten hienon jauhelihapihvin olen saanut aikaiseksi ja päästä itse kokeilemaan, miten kyseisen pihvin saa tuhannen säpäleiksi kääntövaiheessa. Mutta ei se onneksi kuvasta näy.

Jos nyt unohdetaan pienet kääntöongelmat, niin tämä tuoreimmasta Pirkka-lehdestä löytynyt resepti oli oikeastaan varsin kelvollinen. Fetajuusto ja tomaatti (ja basilika) sopivat yhteen kuin kärsä polkkapossulle, ja lisäksi yhdistelmä toi pihviinkin mukavan lisämaun. Ja rosmariini on tietenkin mainio yrtti yhdistelmästä riippumatta.

Maxipihvi

1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
½ rkl öljyä
400 g naudan paistijauhelihaa
½ tl pippuria
1/4 tl suolaa
1 tl tuoretta hienonnettua rosmariinia
öljyä paistamiseen
1 tlk fetajuustokuutioita
3 tomaattia
1 tl tuoretta rosmariinia
hienonnettuja basilikanlehtiä

1. Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet. Valuta fetakuutiot ja leikkaa tomaatit kuutioiksi. Kiehauta sipulit pannulla tilkassa öljyä. Sekoita sipulit ja mausteet jauhelihan joukkoon.

2. Kuumenna matalareunaisella paistinpannulla tilkka öljyä. Nosta jauhelihaseos keskelle pannua ja painele se paistinlastalla pohjan kokoiseksi pihviksi. Paista keskilämmöllä 3-4 minuuttia. Käännä pihvi leveällä paistinlastalla tai kumoa se sileälle kannelle tai lautaselle ja liu’uta takaisin pannuun.

3. Levitä juusto- ja tomaattikuutiot sekä rosmariinisilppu pihvin päälle. Laske lämpöä ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä vielä noin 5 minuuttia. Ripottele pinnalle basilikanlehtiä. Tarjoa pihvin kanssa keitettyjä perunoita ja salaattia.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone