Spagetti alla trapanese

Minäkin/mekin tosiaan olin/olimme paikalla. Näiden raporttien jälkeen ei jää paljoa lisättävää, kiitokset vain kaikille paikallaolleille. Se jätetään raportoimatta, mitä tapahtui suklaakakulleni. Seuraaviin pippaloihinkin täältä varmasti on lähtijöitä.

Ja sitten uutisia ulkomailta. Roomassa ehdittiin käydä tosiaan piipahtamassa ja raportoinnit ovat jälleen mukavasti myöhässä. Josko saisin kuvia hieman seulottua lähipäivinä. Sen voin kuitenkin jo mainita, että Colosseumista tuli otettua ainakin kolmisenkymmentä kuvaa, joten paikallaolo lienee hyvin dokumentoitu.

Roomassa huonointa oli se, että pasta-annokset olivat niin maukkaita, että omat tekeleet tuntuvat jäävän kovin kalpeiksi niiden rinnalla. Erityisesti itse pastan keittämisessä näyttää edelleen olevan hieman opittavaa, sen verran rapsakkaa muttei kuitenkaan raakaa pastaa tuli Roomassa maisteltua. Ja omia kykyjähän ei mikään paranna ellei harjoittelu, joten pastaa on viime aikoina keitelty sorsakeittiössä senkin edestä.

Tätä Jamie’s Italy -kirjasta löytyvää pestokastiketta spagetille voi suositella erityisen lämpimästi. Kastikkeessa on sen verran runsaasti rasvaa manteleiden, oliiviöljyn ja juuston muodossa, että mahakin täyttyy kuin liharuuasta konsanaan. Tomaateiksi sopivat kirsikkatomaatit parhaiten, mutta tavallisilla tomaateillakin tulos on varsin maittava. Tärkeintä lienee, että tomaatit ovat kypsiä.

Spaghetti alla trapanese

neljälle

spagettia tarvittava määrä
suolaa ja pippuria
150 g kokonaisia manteleita
1 valkosipulinkynsi
4 suurta kourallista tuoretta basilikaa
150 g vastaraastettua parmesaania tai pecorinoa
oliiviöljyä
600 g tomaatteja puolitettuna

1. Keitä spagetti.

2. Spagetin keittyessä lämmitä mantelit kuivalla pannulla ja murskaa ne karkeaksi murskaksi morttelissa (tai sauvasekoittimella). Laita murska kulhoon. Murskaa myös valkosipuli ja basilika (erikseen) ja sekoita ne mantelien sekaan. Lisää raastettu juusto, hujaus oliiviöljyä sekä suolaa ja pippuria. Lisää tomaatit ja murskaa ne käsilläsi murskaksi mönjän sekaan. Lisää vielä tarvittaessa hieman oliiviöljyä ja sekoita valutetun pastan kanssa. Tarjoa välittömästi.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone